For søskende

Hvad betyder ADHD?

Mange beskriver ADHD som et usynligt handicap, hvor der er nogle ting inde i hovedet, som får din bror/søster til at gøre nogle ting, som han/hun ikke kan styre og gøre ved. Din bror/søster ser helt almindelig ud, så når der er nogle, der siger, at ADHD er et handicap, så kan det måske være svært at forstå, da din bror/søster jo ikke er handicappet på samme måde, som når en person fx sidder i kørestol eller ikke kan gå.

ADHD er en engelsk forkortelse, og kan oversættes til dansk, hvor det betyder forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet.

Hvordan kan opmærskomhed, hyperaktivitet og impulsivitet forklares, så du som søster/bror kan forstå det?

Din mor og far bruger måske svære ord og formuleringer om ADHD, og du forstår måske ikke, hvad de egentligt mener, når I snakker om ADHD.

Derfor har vi forsøgt at forklare de 3 ord ud fra nogle erfaringer, som vi har fra andre søskendekurser, hvor søskende har fortalt om deres oplevelser med deres bror/søster, og som du måske også kan genkende fra din hverdag.

Vi kan også anbefale dig, at læse bogen ”Wilbur, en møgunge”. Bogen er en fortælling om en dreng, som hedder Wilbur, som har ADHD. Den er god at læse, da den er skrevet som en fortælling. Du kan fx læse den sammen med dine forældre. Du kan se mere om Wilbur under “Viden på området – litteratur søskende”.

 Anne Mette Rosendahl Rasmussen - amrr@adhdifamilien.dk - tlf. 23 22 93 10 & Søren Glistrup - sgl@adhdifamilien.dk - tlf. 20 73 08 75